3D Visualisatie

Het visualiseren van uw producten wordt door de digitalisering steeds belangrijker. Waar men vroeger het echte product kon bekijken en vasthouden, moet men nu op een website en vooral webwinkel het doen met een plaatje. Dat is in veel gevallen voldoende, maar niet altijd. En het kan beter.

 

Door het product als geheel in 3D te digitaliseren ontstaan vele nieuwe mogelijkheden. Zo kan de klant het 3D product virtueel vasthouden en van alle kanten bekijken. En als het product bijvoorbeeld extra opties heeft, kan de klant deze ook allemaal zien en uitproberen en dat kan vaak niet met het echte product.

360productviewer

Uw product in 3D online configureren?

Dat kan met de 360 productviewer!

ChairCreator

Click en configureer jouw stoel.
Draai en scroll en bekijk de stoel van iedere kant.
Click hier voor de ChairCreator website.

Swan-Products

Click en configureer jouw kantoor meubelen.
Draai en scroll en bekijk het bureau van iedere kant.
Click hier voor de website.

Kantoormeulbelcenter

Deel de 3D data met dealers en retailers.
Draai en scroll en bekijk het bureau van iedere kant.
Click hier voor de website.

3D Configuratie

Een belangrijke reden om voor 3D visualisatie te kiezen is om het product in al zijn vormen en mogelijkheden te kunnen tonen. Als u de site van een autofabrikant bezoekt, verwacht u dat u de auto helemaal kunt configureren en geheel naar uw smaak en voorkeuren kunt zien, met de juiste kleur lak, uitvoering, velgen en alle andere opties.

Daarom maken wij een speciale gebruikersinterface om het product zo intuïtief mogelijk te configureren. Dat doen wij met een combinatie van app en web. Zo kunnen wij het als een los programma maken dat op alle mobiele apparaten werkt; Windows, iOS van Apple en Andriod van Google. Wij zetten de apps in de respectievelijke app-stores zodat uw klanten deze kunnen downloaden en u het icoontje van de app op al die mobiele telefoons en tablets heeft staan

3D configureren van 3D scannen stoel
Magento 3D configuratie Module

3D Magento Integratie

De 3D configuratie maken we in app en web, zoals we hierboven al aanstipten. Dat heeft als grote voordeel dat we het ook in een website of webwinkel kunnen integreren. Vooral voor een webwinkel is het 3D configureren erg interessant.

Voor het eerst kan nu het product echt in alle uitvoeringen, alle kleuren en in alle opties getoond worden. Dit maakt het 3D scannen, 3D modelleren en 3D visualiseren zo uniek. Bijkomend voordeel is de foutreductie. Nu ziet de klant precies de uitvoering die hij bestelt. Vooral bij producten als kantoormeubelen of meubelen voor bij u thuis, scheelt dit heel veel foute bestellingen. Bij 2 klanten van ons, gaat dat om tonnen per jaar.

Als Magento specialist hebben wij er natuurlijk voor gezorgd, dat deze 3D configuratiemodule volledig geïntegreerd kan worden in Magento webwinkels. Voor u als klant, maar vooral voor uw klanten werkt dit optimaal. Alles is naast het 3D configureren ook gewoon weer op de Magento manier te filteren, zoeken en in een winkelmand te plaatsen. Of u nu een groothandel hebt, fabrikant bent of een consumentenwebwinkel hebt, op deze manier haalt u het maximale uit alle voordelen die 3D scannen, 3D modelleren en 3D visualiseren u bieden.

3D Visualisatie

Het allerleukste is om de 3D gescande producten in een virtuele werkelijkheid te plaatsen. Vooral voor drukwerk en advertenties maken wij deze 3D visualisaties. Dan zorgen we dat de juiste stof of kleur op het 3D model of de 3D scan komt. We maken dan een virtuele setting waar we het product in plaatsen, bepalen het licht en de positie van de camera en maken een 3D render waardoor we een “echte” foto krijgen.

Hiernaast ziet u het resultaat van de fauteuil, uitgevoerd in bruin leer met chromen voetkruis. Hieronder een bank, geplaatst in een kamer met zonlicht dat door het raam naar binnen valt. Om de oneindige mogelijkheden te tonen hebben we verschillende stoffen op de onderdelen van de bank geplaatst, allemaal gemaakt in de computer.

3D scannen van stoel en een render met bruin leer en chromen voetkruis

3D Modelleren

In 3D programmatuur kunnen we vanaf een leeg scherm het product tekenen, dit heet 3D modelleren. Dit is ook mogelijk vanaf een tekening of foto. 3D scannen heeft ook nabewerking nodig, waarbij wij er in de computer onderdelen bij modelleren of aanpassen.

Het nadeel van volledig getekende 3D modellen is dat je vaak  ziet dat ze niet echt zijn. De lijnen zijn dan “te recht” en de randen “te scherp”. Dus vaak zijn we dan nog bezig om de 3D modellen realistischer te maken door ze juist minder perfect te maken.

De video is van een 3D gescande fauteuil die we in 3D programmatuur laten ronddraaien. Let hier vooral op alle vouwtjes en lijntjes. Dit maakt de 3D visualisatie juist zo echt.

3D visualisatie van 3D scan van bank met render van 3D modelleren in kamer met eigen stoffen

3D Scannen

Om een zo natuurgetrouw mogelijk 3D model van het product te krijgen, zijn wij een voorstander van het scannen van het werkelijke product. Hiermee wordt tot op de halve millimeter het product vastgelegd. En daarmee ziet uw klant dus het product in 3D zoals het product echt is.

Hoe dat precies werkt, ziet u in het filmpje hiernaast. Er zijn overigens meerdere technieken; er kan met licht of met laser 3D gescand worden. Ook kan er voor een vaste opstelling gekozen worden, of, zoals in dit filmpje, met een 3D scanner die u in de hand kunt houden. Dit 3D scannen is ook in een enorme stroomversnelling geraakt. Wij kunnen u adviseren in de beste techniek voor uw doeleinden, dus bel of mail voor een geheel vrijblijvend gesprek.

Voor de twijfelaars …

vv

Neem contact met ons op

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Bel of mail direct:

078 68 456 77

www.wendrich.nl

Pin It on Pinterest