SEO en Google

SEO staat voor Zoekmachineoptimalisatie. Een essentieel onderdeel om succesvol te zijn in de digitale economie en digitale marketing. De termZoekmachinemarketing wordt ook wel gebruikt. Dan rekent men de mogelijkheid erbij, om met Adwords op de zoekresultatenpagina van Google te adverteren.

Doorgaans zorg je eerst dat de SEO goed is, dan weet je waarop je door Google goed geïndexeerd en getoond wordt als iemand op bepaalde worden zoekt in Google. Als dat voor sommige woorden niet lijkt te werken, kan men een Adword advertentie plaatsen voor die zoekwoorden waar gewone resultaten niet lukken.

Techniek en SEO

SEO heeft een technische en inhoudelijke kant. Allereerst moet de site of webwinkel zijn opgebouwd op de manier die Google voorschrijft. De precieze voorschriften houdt Google echter geheim. Dus als iemand beweert dat hij uw site wel op de eerste pagina van Google krijg kan dat nooit 100% gegarandeerd worden. Google zelf geeft dit ook zelf als waarschuwing mee (punten onderaan de pagina)!

Wel zijn er veel onderdelen bekend zoals domeinnaam, URL opbouw, h1, h2, h3 titels e.d. Echter voor hoeveel deze meetellen in de wegingsfactoren van Google weet niemand. Ook veranderen deze door de tijd. Op dit moment is het ondersteunen van mobiele apparaten en schermen heel belangrijk voor Google. Daarom maken wij responsive websites en webwinkels.

Content en SEO

De inhoud van een site noemen we in vaktermen de “content”. Dit is wat er op de site staat, wat de bezoeker kan lezen, zien en soms ook horen. De teksten, beelden, filmpjes, animaties, geluidsfragmenten, enz. Om Google de mogelijkheid te geven een waarde aan de site toe te kennen, ‘leest’ Google de site. Hierbij is het belangrijk om dit zo gemakkelijk mogelijk voor Google te maken. Als Google de site heeft geïndexeerd, zal deze per pagina een ranking meegeven en deze ranking bepaalt wanneer Google de pagina zal tonen in de zoekresultaten. Het feit dat u nu deze tekst zit te lezen, geeft aan dat dit voor deze site en deze pagina, gelukt is.

SEO en Adwords

Het is een groot verschil of je voor een lezer of voor Google schrijft. Degeplaatste linken in deze tekst hebben voor Google een andere waarde dan voor de lezer. Ook het herhalen van de woorden waarover deze tekst gaat, Seo en Google, betekent meer voor Google dan voor u als lezer. De kunst is een gulden middenweg te vinden. Daarom maken wij vaak de teksten die u redigeert. Echter is het voor ons onmogelijk om inhoudskundig te zijn op uw vakgebied. Dus u kunt ons dan voorzien van steekwoorden en bronnen waar wij weer mee kunnen werken.

Doorgaans heeft Google 6 weken nodig om sites te indexeren. Dit gebeurt in fases. Daarna kunnen we dan gaan kijken wat het resultaat is van al onze inspanningen. Dan kunnen we bijvoorbeeld de SEO verfijnen of bij belangrijke onderwerpen of woorden ervoor kiezen Adwords te gaan plaatsen.

Neem contact met ons op

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Bel of mail direct:

078 68 456 77

www.wendrich.nl

Pin It on Pinterest