Internetplatform

Dit is een snel aan populariteit winnend internet medium, maar wellicht onbekend voor u. Daarom een officiële definitie van een internetplatform; een virtuele marktplaats waar 2 of meer klantsegmenten met elkaar verbonden worden.

In de economie staat dit bekend als “Two-Sided Markets”. Simpele voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld video-game consoles (gamers en game developers), zoekmachines (adverteerders en gebruikers) en communicatienetwerken zoals het internet.

 

Een bekend platform is Google. Als u zoekt krijgt u gratis resultaten, maar als dat het enige was, zou Google failliet gaan. En aangezien Google één van de meest winstgevende bedrijven ter wereld is, is er iets interessants aan de hand. U krijgt op de resultaat pagina ook nog eens advertenties te zien, die ook te maken hebben met uw zoektermen. Deze adverteerders maken Google zo winstgevend, want die willen heel graag op het Google zoekplatform aanwezig zijn.

Netwerkeffecten

Voor hun die weten wat het internet zo interessant maakt, denken in netwerk effecten. En dit is wat internetplatforms zo interessant maakt. Naast het gewone netwerk effect dat op het internet geldt, is dit in dit geval dubbel aanwezig. En het blijkt dat de onderlinge afhankelijkheid van die 2 marktsegmenten elkaar ook nog eens het netwerk effect versterkt voor beide.

Het voert te ver dit hier voor u duidelijk uit te leggen. Maar dat komen wij natuurlijk graag voor u doen.

choc models

Gestandaardiseerd Internetplatform

Inmiddels hebben wij al meerdere platforms gemaakt en opgeleverd. Daarom hebben we een standaard opgebouwd zodat u deze simpel en effectief kunt inzetten in uw markt. Maar om deze goed in te zetten zullen we een strategische positie moeten definiëren om het platform op te bouwen en te lanceren.

Neem gerust contact op om deze uiterst disruptieve technologie in te zetten voor uw bedrijf of organisatie.

Neem contact met ons op

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Bel of mail direct:

078 68 456 77

www.wendrich.nl

Pin It on Pinterest