Magento Webwinkel

Wij maken Magento webwinkels. Van instapmodel tot de grote webwinkels die miljoenen omzetten genereren. En wij hebben klanten van zo’n instapmodel naar grote webwinkels laten groeien. Want een webwinkel kunt u bij meerdere bedrijven kopen. Of zelf voor hele kleine bedragen huren. Maar met een webwinkel alleen bent u er nog niet. De webwinkel moet geïntegreerd worden in uw bedrijf, uw werkwijze en uw administratie. Alleen dan kan deze webwinkel voor de groei zorgen die u zoekt. En de investeringen die er mee gemoeid gaan terug verdienen. Als u in de digitale economie mee wilt en uw bestaansrecht en groei voor toekomst wilt veiligstellen, moet u een webbouwer erbij hebben die ook deze producten en diensten kan leveren.

 

Onze webwinkels bouwen wij met Magento. Met meer dan een 240.000 webwinkels is Magento Commerce het meest succesvolle webwinkel platvorm ter wereld is. En het is “Open Source“. Daarmee bent u verzekerd van gratis doorontwikkeling. En keuze uit duizenden extensies, waarmee u de webwinkel kunt laten bouwen, die bij uw bedrijf past. Wij zijn Magento specialist en maken de webwinkel zoals u dat wilt. Van de vormgeving tot de technische integratie in uw bedrijfsprocessen.

En is het nou een webwinkel of een webshop? Google geeft meer resultaten op de tweede term dan de eerste. Maar dat zal wel aan de Engelstalige resultaten liggen.

Magento Data Koppelingen

Eén van de grootste obstakels die u tegenkomt bij het opzetten van een webwinkel met Magento, is het invoeren van al uw producten. Want dat zijn er nog al wat. Maar die heeft u al in uw administratie of boekhoud software staan. Dus de meest logische oplossing is om die data met elkaar te koppelen. Daarmee veranderd er ook niets binnen uw bedrijf. Uw inkoop, voorraad en verkoop houdt u gewoon in dezelfde software als altijd, met dezelfde werkwijze. U vraagt ons alleen om de webwinkel hieraan te koppen. Nu zien uw klanten al uw producten, voorraden, prijzen, etc. zonder dat u daar iets extra’s voor heeft moeten doen. En de bestellingen komen gewoon automatisch binnen.

 

Vaak hebben uw leveranciers ook data waar u veel aan heeft. Die kunnen we natuurlijk ook aansluiten op uw webwinkel. Zij hebben de product specificaties, beelden, handleidingen, etc. Dus in plaats van dit allemaal zelf in te voeren, is het veel logischer om dat bij uw leverancier te leggen. En die heeft het al gedaan, dus waarom zou u het opnieuw doen? En als uw leverancier het niet heeft, blijken er veel andere bronnen te zijn om data vandaan te halen.

Als u een webwinkel heeft, zal al snel blijken, dat in het onderhoud de meeste kosten zitten. Dat kunt u uitrekenen in FTE’s. En dan gaat het dus om serieuze bedragen. Dus het goed koppelen van data is heel wat waard! Het scheelt namelijk heel veel werk!

En dat is het ook voor uw klanten en wederverkopers. Als zij die gegevens allemaal moeten opzoeken en invoeren, zijn zij ook weer heel veel onnodig werk aan het doen, als u die al heeft. Daarom kunt u, op uw beurt, weer de data aanbieden aan  de partijen verderop in de waardeketen.

Het succes van uw webwinkel valt samen met de vraag of uw klant kan vinden wat hij zoekt. En dan bedoelen we hier product informatie. Is dat voldoende om een koopbeslissing te nemen, of om een offerte aan te vragen? Dan is de webwinkel succesvol omdat hij waardevol is voor uw klanten.

En daarmee komen we op het onderwerp wat we als basis zien van de nieuwe digitale economie. Een oneindig netwerk van gekoppelde databestanden. Alle data is overal en altijd beschikbaar. En al die data wordt beschikbaar gemaakt met API’s.

Er zijn veel standaard koppelingen, die u zo van de plank kunt kopen. Dat komt door het succes van Magento. Wij bouwen nu veel webwinkels over uit maatwerk, zelf geprogrammeerde webwinkels, of verkeerde platformen, die niet zo groot zijn als Magento. Die investeringen zijn allemaal weggegooid geld gebleken. Kies daarom altijd voor standaard software en Open Source software als het kan.

Magento MultiStore

Magento is zoveel gebruikt omdat het erg goed in elkaar zit en dat alles wat je kunt verzinnen er ook inzit en mee kan. Dus een investering in een Magento webwinkel komt altijd terug. Zeker als u succes heeft met de webwinkel en wilt doorgroeien is Magento ideaal met de optie van een “Multi Store”. Dit houdt in dat u met dezelfde Magento installatie meerdere webwinkels kunt aansturen.

Heeft u meerdere bedrijven, kunt u met 1 Magento basis voor ieder afzonderlijk bedrijf een eigen webwinkel opzetten. Of als u markt segmentering toepast, meerdere webwinkels maar met andere prijzen, of een iets ander productaanbod. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar vooral voor uw toekomst heel belangrijk.

In de markt ook wel de “Coolblue Methode” genoemd, is de optie om uw webwinkel onder aparte domeinnamen op te splitsen. U kent ze wel, de kantoormeubelencenter.nl, e.d. Dit is om in Google goed te scoren. Daarvoor heeft men domeinnamen gekozen die het in Google goed zullen doen. En dat werkt erg goed. Ook wij passen het toe voor bepaalde branches.

Magento Extensies

Omdat Magento zo succesvol is, zijn er ook heel veel extensies beschikbaar. U kunt het zo gek niet bedenken, of het bestaat al. Magento kan van zichzelf al heel erg veel, maar toch zijn wereldwijd mensen en bedrijven tegen problemen aan gelopen, en hebben daarvoor een oplossing gevonden en gemaakt. En die woorden met elkaar gedeeld in MagentoConnect. De goeie extensies kosten wel geld, maar dit is vaak een klein bedrag. En staat in geen verhouding met als u het door ons zou moeten laten maken.

Toch komt het voor dat u een speciale wens heeft. Ieder bedrijf is uniek en is ook op een unieke manier georganiseerd. Dan kunnen wij altijd nog die extensie voor u maken. Vaak gaat het hier om een dashboard of rapportage die precies aansluit op uw wensen. Dat u in één oogopslag ziet wat u wilt, of uw mensen sneller en foutloos hun werk kunnen doen. Dit levert dan zo veel geld op dat het voor u de investering meer dan waard is.

Magento Modules

Modules zijn vergelijkbaar met extensies. Dit zijn echt grote aanpassingen van de webwinkels met onderdelen die u voor uw bedrijf wenst. Vaak gaat het hier om onderdelen die uw bedrijf zo veel meer stroomlijnen dat dit voor uw organisatie heel veel geld scheelt. Denk hier aan logistieke afhandeling van weborders. Voor klanten maken wij dan een module die het orderpikken voor het magazijn optimaliseert, bijvoorbeeld.

Vaak zijn dit vraagstukken die u anders bij de leverancier van uw administratie software zou leggen. Bijvoorbeeld Exact of Unit4 of Afas. Vaak blijkt het sneller, flexibeler en vooral goedkoper, om dat ons in de webwinkelsoftware van Magento te laten maken.

Maar er zijn ook veel modules standaard te verkrijgen. En ook weer voor een hele schappelijke prijs. Wel daarbij aangetekend dat we dan vaak toch wat aanpassen, op uw verzoek, in zo’n gekochte module, om het voor u weer optimaal te maken.

Magento Maatwerk

Bovenstaand leest u al dat wij ook veel maatwerk kunnen leveren op Magento. Wij gebruiken het ook om hele andere oplossingen dan webwinkels te bouwen. Dit amdat er al gebruikersregistratie in zit, of productdatabases. Dus voor hele speciale projecten bouwen we Magento helemaal om naar de oplossing voor de klant. Dat is altijd goedkoper en toekomst bestendiger dan voor geheel zelf geprogrammeerd maatwerk te gaan. Dus ook voor u als klant, bent u zekerder dat uw investering ook geld op leverd en dat u voor de komende jaren goed zit.

Magento Kassa Systeem

Eén van die maatwerk modules hebben we zelf verzonnen en opgezet. Omdat we nergens een goede oplossing hiervoor tegenkwamen, zijn we er zelf ingedoken. En we hebben de ideale oplossing gevonden.

Dit vloeit voort uit onze visie dat u uw webwinkel in de fysieke winkel moet brengen. Het succes van internet webwinkels is voor het grootste deel te verklaren uit het gigantische aanbod wat er op te vinden is. Voor geïnteresseerden, dit zijn powerlaws, of the Long Tail Theorie. Dit komen wij u graag uitleggen, dan weet u namelijk de redenen waar het succes van een webwinkel op gebaseerd is. Maar dit terzijde.

Als u in een fysieke winkel komt, valt het aanbod altijd tegen. De Megastore is hierop een antwoord (geweest). Maar ook die heeft zijn fysieke beperkingen. Dus de echte oplossing is om uw webwinkel en uw fysieke winkels te integreren. En onze Magento Kassa Module doet dit.

Magento Inkoop Module

Een andere door ons ontwikkelde Magento module is de Magento Inkoop Module. Uit onze ervaring blijkt steeds meer dat voor veel van onze klanten de enige reden om administratie software te hebben, gelegen is in de inkoop die daar wordt geregistreerd. Maar nu Exact en Afas en Unit4 en anderen, allemaal met hun online oplossingen komen, is het voor een webwinkel eigenaar eigenlijk niet meer zo duidelijk of hij dat nog in een apart pakket moet bijhouden, of niet gewoon gelijk in zijn webwinkel.

Het enige wat dan nog mist is een boekhouding en jaarrekening. Nou, alle boekhoud pakketten lever al jaren gratis koppelingen met Magento. Dus dat is het probleem niet. En een boekhouding in Twinfield  kost u 5,- per maand. En er zijn er heel veel anderen. Dan is dus voor u het een makkelijke keuze. Kies ik voor een administratiepakket waarvoor ik per gebruiker per jaar moet betalen. Vaak duizenden euro’s! Of stop ik daarmee en doe ik het gewoon in mijn Magento webwinkel met de Magento Inkoop Module en laat ik deze automatisch doorboeken in mijn boekhoud software. En dat voor een schijntje van de jaarlijkse kosten? De keuze lijkt me duidelijk. Wij hebben hele winkelorganisaties, die nu hierop overgaan.

U wilt daarvoor wat meer weten. Dus neem geheel vrijblijvend contact op.

Neem contact met ons op

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Bel of mail direct:

078 68 456 77

www.wendrich.nl

Pin It on Pinterest