UX Design

Goed design is belangrijk. In digitale media vitaal! Hier is vaak sprake van grote hoeveelheden informatie die voor de gebruiker intuitief en begrijpelijk getoond moet worden. Daarom is een goede navigatie essentieel en moet er gelet worden op taken die uitgevoerd worden door de site, webwinkel of app. Dit vakgebied heet User Experience Design, afgekort; UX Design.

De apps die wij ontwikkelen moeten zo intuïtief zijn, dat iedereen er mee kan werken. De Chaircreator App is ontwikkeld voor de winkeliers van onze klant. In de 2,5 jaar dat de app nu gebruikt wordt, hebben we nog nooit een vraag van een winkelier gehad over de werking hiervan!

UI Design

Een onderdeel van UX Design is User Interface Design en verdient aparte aandacht. Hier gaat het om de interface en vaak webinterface. Ook hier moet de site en webwinkel werken zoals de gebruiker zou verwachten, alleen zijn er wel beperkingen die de web software zoals WordPress of Magento met zich meebrengen. Hier moet je als ontwerper de uitdaging aangaan en de mogelijkheden gebruiken om het voor uw klant zo mooi en goed mogelijk te maken.

Dit betekent dat er vaak toch een nauwe samenwerking ontstaat tussen de ontwerper en de programmeur. De functie en de vorm van deze media moeten samen een perfecte mix vormen. Wij hebben daarom de programmeurs en ontwerpers in huis om tot het beste eindresultaat te komen.

Web Design

Websites hebben een vrije, veelal visuele en tekstuele vorm van data en informatie inhoud. Dit geeft voor de vormgeving veel mogelijkheden. Voor websites gebruiken we twee soorten software, WordPress en Expression Engine. De laatste is voor de grotere websites. De eerste kan dat ook wel, maar WordPress is ideaal om voor de kleinere websites te gebruiken.

Webwinkel Design

Voor webwinkels maken we altijd een eigen ontwerp en template design voor onze klanten. De informatie die hier gestructureerd moet worden is altijd klant-afhankelijk. En het is ook heel belangrijk hier een eigen uitstraling te ontwikkelen. Bij webwinkels verdient het ook speciale aandacht om filtermogelijkheden in te bouwen. Dit verhoogt de gebruiksmogelijkheden enorm en de klant kan heel snel vinden wat hij zoekt.

A/B Testing

Om het gedrag van klanten op een site of webwinkel te onderzoeken of te verbeteren maken we vaak gebruik van A/B Testing. Dit houdt in dat we 2 versies hebben van een pagina, maar dat we die willekeurig tonen aan bezoekers van de site. Op den duur kunnen we dan meten welke pagina beter werkt voor de bezoeker, of voor u. Zo zijn we zeker dat we de goede pagina’s hebben en als we wat wijzigen, we ook de goeie keuzes maken.

App Design

het UX Design voor apps is altijd maatwerk. Het is het ontwerpen van software. Hier moeten we ook kijken hoe we de gebruiker zo makkelijk mogelijk door de diverse schermen en gegevens kunnen laten lopen. Een doorlopend overleg tussen de ontwikkelaar, programmeur en ontwerper is essentieel. Daarnaast maken we hier altijd een informatie- en functionaliteitsoverzicht. Zo kunnen we per scherm vastleggen wat er op te zien is en wat er gebeurt als we op een button klikken. Hierdoor hebben we later ook een beschrijving van de app, voor als we later wat willen aanpassen.

Het is altijd noodzakelijk om gebruikerssessies te houden om alles wat we hebben verzonnen ook eerst te testen op echte gebruikers. Daar komen altijd hele interessante ervaringen naar voren waar we dan eventueel weer op in kunnen spelen. Dit verhoogt het succes enorm!

Neem contact met ons op

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Bel of mail direct:

078 68 456 77

www.wendrich.nl

Pin It on Pinterest