+31 78 68 456 77 info@wendrich.com

CPQ Configuratie

Wat is CPQ configuratie / prijsbepaling / offreren?

Producten worden steeds complexer. Zelfs voor verkoopmedewerkers is het moeilijk te begrijpen welke opties en prijzen er allemaal zijn. Om de complexiteit te hanteren bestaat er digitaal iets dat CPQ heet. De Engelse benaming Configure/Price/Quote. Dit is een naam voor oplossingen die het juiste product voor de klant berekenen.

Altijd het juiste product

Het zit hem in de juiste relaties

Alle producten en alle opties zijn toegevoegd in één systeem. En door ze te selecteren verzamelt het systeem de prijs en andere dingen, zoals de juiste SKU, product-en productie-codes. Maar bovenal, het systeem zorgt ervoor dat er nooit verkeerde of onmogelijke combinaties gemaakt kunnen worden. Uiteindelijk resulteert dit in de juiste prijs voor product / kleurstelling en productopties.

De kern van CPQ is de relatie tussen product en de product opties. Sommige functies sluiten andere mogelijkheden uit. Het kiezen van een cabriolet auto bijvoorbeeld, zal een keuze voor een schuifdak uitsluiten. En het systeem kan voor alle producten worden ingezet, niet alleen voor auto’s.

Visueel configureren van product met prijsofferte

Naast de bouw van CPQ oplossingen zit de kracht van onze oplossing in het visueel maken van het product en de keuzes. Wij bouwen web-based Visual CPQ productconfiguratie oplossingen. En dat doen we wereldwijd. We noemen dat WYSIWYG, wat je ziet is wat je krijgt.

CPQ voor enkele producten

Onze modules kunnen worden geïmplementeerd in alle belangrijke online eCommerce platforms, zoals WordPress met WooCommerce, Magento 1 & 2, Shopify, Prestashop, SquareSpace, Ibm Websphere, om er maar een paar te noemen. We hebben zelfs een eenvoudige HTML-versie die overal op het web geïmplementeerd kan worden.
Als u meer wilt weten, Ga naar onze speciale website voor deze producten, 360 product viewer

CPQ voor meerdere producten

Sommige bedrijven leveren oplossingen met een samenstel van hun producten. Eigenlijk leveren zij alleen totaaloplossingen die alleen maar bestaan uit meerdere producten.

Lastig is dat dit online moeilijk is te begrijpen voor hun klanten. Dit vergt veel ruimtelijk inzicht en met een alleen een materialenlijst weet deze klant nog niet of hij nu al het juiste heeft om de totaaloplossing te realiseren.

Hiervoor hebben wij online designtools ontwikkeld. Op dezelfde wijze als CPQ zitten daarin ook alle producten en productopties die mogelijk zijn, maar het is nog geavanceerder.

Bepaalde keuzes voor producten beïnvloeden de mogelijkheid om andere producten te kiezen of een bepaalde configuratie van die andere producten. Ons product hiervoor heet de 360 Designtool. Met dit hulpmiddel kunnen de klanten volledige oplossingen ontwerpen zonder enige voorkennis van al de beperkingen. Het systeem zorgt er altijd voor dat het ontwerp foutloos is en aan de exacte specificaties van de klant voldoet. Met de 360 designtool tekent hij de gewenste oplossing online. En aan de hand van de gekozen producten en productopties op de tekening wordt er automatisch de juiste materialenlijst gegenereerd.

Als u meer wilt weten, bezoek dan onze speciale website voor deze producten, 360 product viewer

 

Wilt u het verschil maken?

Laten we samen aan de slag gaan!

 

 

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

   

   

  Hoofdkantoor 

  Zwijndrecht, Rotterdam 
  Nederland

   

   

  3D Productie

  München
  Duitsland

   

   

  3D Productie

  Ahmedabad
  India

   

   

  Web development

  Sofia 
  Bulgarije